Centrale bibliografische databank


Open Vlacc is een centrale bibliografische databank met beschrijvingen van materialen die typisch zijn voor openbare bibliotheekcollecties.

Op deze website houden we je op de hoogte van alle nieuws over het reilen en zeilen van Open Vlacc. Schrijf je in op onze Open Vlacc nieuwsbrief, dan krijg je het belangrijkste nieuws een vijftal keer per jaar in je mailbox.

Je vindt hier alle regelgeving en invoerafspraken die in overleg met de Open Vlacc Werkgroepen gemaakt zijn. Je kan de documenten met regelgeving en invoerafspraken ook full-text doorzoeken.

Via deze site kan je de raadpleegmodules voor ZIZO volwassenen, ZIZO jeugd en kleuter ZIZO gebruiken. Ook de digitale SISO-map en de invoegbladen kan je hier downloaden.


Laatste nieuws

Poëziebundels, dichtbundels, gedichten, verhalen, kortverhalen, verhalenbundels... Veel woorden voor twee genres. In voorbereiding van eengemaakte genres in Open Vlacc schakelen we 'Gedichten' en 'Verhalenbundels' al gelijk, voor jeugd én volwassenen!

In oktober kwamen er in Open Vlacc twee nieuwe rubrieken bij onder de hoofdrubriek 'Lichaam - Gezondheid': Autisme en ADHD. Sinds februari biedt SBNL Schulz nu ook een upgradepakket aan voor deze nieuwe rubrieken.

Twee reeds lang aangekondigde wijzigingen voor twee Kleuter ZIZO-rubrieken zijn eindelijk voltrokken: 'Anders zijn' heet nu 'Jezelf zijn'; 'Pesten' werd uitgebreid naar 'Pesten - Uitsluiten'.

Bekijk al onze nieuwsberichten