Centrale bibliografische databank


Open Vlacc is een centrale bibliografische databank met beschrijvingen van materialen die typisch zijn voor openbare bibliotheekcollecties.

Op deze website houden we je op de hoogte van alle nieuws over het reilen en zeilen van Open Vlacc. Schrijf je in op onze Open Vlacc nieuwsbrief, dan krijg je het belangrijkste nieuws een vijftal keer per jaar in je mailbox.

Je vindt hier alle regelgeving en invoerafspraken die in overleg met de Open Vlacc Werkgroepen gemaakt zijn. Je kan de documenten met regelgeving en invoerafspraken ook full-text doorzoeken.

Via deze site kan je de raadpleegmodules voor ZIZO volwassenen, ZIZO jeugd en kleuter ZIZO gebruiken. Ook de digitale SISO-map en de invoegbladen kan je hier downloaden.


Laatste nieuws

De Werkgroepen Jeugd, Fictie en Non-Fictie bogen zich in 2020 over een uitgebreide lijst met nieuwe en bestaande vormgenres en beslisten dat het goed was.

Is het een mythe dat oorlogsromans autobiografisch zijn? En zijn legenden ook historische literatuur? Werkgroep Fictie zat bijna in een politieke filmimpasse...

Werkgroep Trefwoorden transformeerde op 24 november naar Werkgroep Non-fictie. Uiteraard beslisten de werkgroepleden ook over andere prangende problemen als 'Tijdsgeledingen' en geleding 'geschiedenis'.

Bekijk al onze nieuwsberichten