Centrale bibliografische databank


Open Vlacc is een centrale bibliografische databank met beschrijvingen van materialen die typisch zijn voor openbare bibliotheekcollecties.

Op deze website houden we je op de hoogte van alle nieuws over het reilen en zeilen van Open Vlacc. Schrijf je in op onze Open Vlacc nieuwsbrief, dan krijg je het belangrijkste nieuws een vijftal keer per jaar in je mailbox.

Je vindt hier alle regelgeving en invoerafspraken die in overleg met de Open Vlacc Werkgroepen gemaakt zijn. Je kan de documenten met regelgeving en invoerafspraken ook full-text doorzoeken.

Via deze site kan je de raadpleegmodules voor ZIZO volwassenen, ZIZO jeugd en kleuter ZIZO gebruiken. Ook de digitale SISO-map en de invoegbladen kan je hier downloaden.


Laatste nieuws

De komende maanden gaan de nieuwe productgroep en de twee permanente werkgroepen van Open Vlacc van start met een nieuw team gemotiveerde product- en werkgroepleden! Daarnaast starten ook vier nieuwe invoerpartners!

Hoewel het nog even wachten is, kondigen we het hier graag al aan: er staat een nieuwe editie van de Vlaamse SISO-map in de steigers. Editie 6 zal een heuse wijziging van de sportrubriek bevatten, maar ook belangrijke terminologiewijzigingen.

Bekijk al onze nieuwsberichten