__
Bibnet > Collectie > Digitale muziek > Digileen >  Printvriendelijke versie van deze pagina
Digileen houdt er mee op
Digileen houdt er mee op  

De Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) biedt binnenkort geen DigiLeen meer aan in Vlaanderen. Dat is in Nederland al sinds 1 juli het geval, en vanaf 1 december 2012 gaat ook de stekker eruit in Vlaanderen. Het gebruik van DigiLeen ligt het laatste jaar in sterk dalende lijn en CDR werkt aan een opvolger met een ruimer aanbod dat voorlopig enkel op Nederlands grondgebied zal worden aangeboden.

> Per 1 december heeft het dus geen zin meer om links naar DigiLeen aan te bieden op websites en in catalogi. We vragen dan ook aan alle bibliotheken om deze links te (laten) verwijderen. Ook in Bibliotheekportalen zal de integratie van DigiLeen ongedaan worden gemaakt. 

Wat was het?

DigiLeen was een muziekdienst (eerst via software, dan streaming), beschikbaar voor alle Vlaamse openbare bibliotheken sinds 2008. DigiLeen bood digitale muziek aan van een aantal independent platenlabels, zoals Naxos en Challenge. Bibnet sloot hiervoor toen overeenkomsten met de CDR, Sabam en de verschillende platenlabels.

Aanpassing in het Basispakket Metacontent

Voor bibliotheken in Bibliotheekportalen betekent dit een wijziging aan het 'basispakket metacontent': DigiLeen wordt daar (zoals al aangekondigd) vervangen door muziekfragmenten van alle niet-klassieke muziektracks van CDR. De nieuwe muziekfragmentendienst van CDR zal worden geïntegreerd in de Liquid versie van AquaBrowser. Ook bibliotheken die niet in Bibliotheekportalen zitten, zullen een abonnement kunnen nemen op de muziekfragmenten.

Meer informatie volgt eind november.

Vragen of Opmerkingen?
Pagina Versturen?