___
Bibnet > Open Vlacc >  Printvriendelijke versie van deze pagina

O pen Vlacc

Bibnet organiseert de centrale catalografie voor Vlaamse Openbare Bibliotheken. Bibliotheken kunnen over deze catalografische data beschikken voor het opbouwen van de eigen lokale of provinciale catalogus. Bibnet zet in op een gestandaardiseerde, publieksvriendelijke en rijke ontsluiting. Beschrijvingen van nieuwe publicaties worden in een vroeg stadium beschikbaar gemaakt via Open Vlacc en de samenwerking met boek.be. Rijke data en extra informatie over de collectie vormen de basis voor de ondersteuning van een rationeel collectiebeleid bij bibliotheken.

ZIZO Volwassenen

De informatie op de Bibnet-website over ZIZO volwassenen werd aangepast. De handleiding werd aangevuld met aanbevelingen voor de plaatsing van bladmuziek binnen ZIZO. De raadpleegmodule werd uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en werd in een nieuw kleedje gestoken. Bijlagen A, B en C verschijnen nog in de vertrouwde lay-out maar worden nu rechtstreeks uit de databank opgehaald, zodat wijzigingen en correcties meteen overal doorgevoerd zijn.
Meer...

SISO

De Vlaamse SISO-commissie vraagt feedback op het laatste voorstel voor wijziging in SISO dat voorligt. Daarnaast is de commissie nog op zoek naar nieuwe leden die willen meewerken om SISO op te volgen en te actualiseren.
Meer...

Vragen of Opmerkingen?
Pagina Versturen?